Bezig met laden...

Overzicht van de Multimetercategorie

De categoriepagina voor multimeters op Display Elektronica biedt een breed scala aan producten die essentieel zijn voor het meten van elektrische waarden zoals spanning, stroom en weerstand. Multimeters zijn onmisbare gereedschappen voor elektriciens, technici en hobbyisten die met elektrische circuits werken. Deze apparaten kunnen zowel voor eenvoudige huishoudelijke taken als voor complexe industriële toepassingen worden gebruikt.

 

Soorten Multimeters

 
 1. Digitale Multimeters (DMM's):

  • Deze multimeters zijn uitgerust met een digitaal display dat nauwkeurige meetwaarden weergeeft. Ze zijn populair vanwege hun gebruiksgemak en nauwkeurigheid. Digitale multimeters zijn ideaal voor het meten van wissel- en gelijkspanning, stroom en weerstand.
  • Voorbeeldproduct: DVM898 - Een geavanceerde digitale multimeter met hoge precisie, geschikt voor zowel professioneel als thuisgebruik. Kenmerken zijn onder meer een groot LCD-scherm, auto-ranging functie en een USB-interface voor data-analyse.
 2. Analoge Multimeters:

  • Deze apparaten gebruiken een wijzer en schaalverdeling om meetwaarden weer te geven. Hoewel minder nauwkeurig dan digitale modellen, worden analoge multimeters nog steeds gewaardeerd voor hun vermogen om snelle veranderingen in metingen te laten zien.
 3. True RMS Multimeters:

  • Deze zijn ontworpen om nauwkeurige metingen te geven, zelfs bij niet-sinusvormige golven. True RMS multimeters zijn essentieel voor het werken met complexe signaalvormen die vaak voorkomen in moderne elektronische apparaten.
  • Voorbeeldproduct: DVM898 - Een hoogwaardige True RMS multimeter die geschikt is voor industriële toepassingen en nauwkeurige metingen onder veeleisende omstandigheden.
 

Specifieke Kenmerken en Functies

 

De multimeters op deze pagina komen met een reeks functies die hun functionaliteit en gebruiksgemak vergroten:

 • Auto-ranging: Deze functie stelt de multimeter automatisch in staat om het juiste bereik voor de meting te selecteren, wat de gebruiksvriendelijkheid aanzienlijk verbetert.
 • Data Hold: Hiermee kunnen gebruikers de laatste meetwaarde op het scherm vastzetten, wat handig is voor het opnemen van metingen.
 • Continuïteitstest met zoemer: Deze functie helpt bij het snel controleren van elektrische continuïteit in circuits.
 • Backlight Display: Verlicht het scherm, waardoor metingen in slecht verlichte omgevingen gemakkelijker te lezen zijn.
 

Merken en Betrouwbaarheid

 

Display Elektronica biedt multimeters van diverse gerenommeerde merken zoals Velleman. Deze merken staan bekend om hun betrouwbaarheid, duurzaamheid en nauwkeurigheid. Velleman, bijvoorbeeld, is een toonaangevend merk in de industrie, geliefd om zijn robuuste bouwkwaliteit en nauwkeurige meetinstrumenten.

 

Toepassingsgebieden

 

Multimeters worden in diverse sectoren gebruikt, waaronder:

 • Huishoudelijke Elektronica: Voor het testen van huishoudelijke apparaten, batterijen en elektrische circuits.
 • Industrieel Onderhoud: Voor het controleren en onderhouden van industriële machines en elektrische installaties.
 • Onderwijs en Training: Voor educatieve doeleinden in technische opleidingen en trainingen.
 • Elektronische Reparatie: Voor het diagnosticeren en repareren van elektronische apparaten en schakelingen.
 

Gebruiksadviezen

 

Bij het gebruik van multimeters is het belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te volgen:

 • Zorg ervoor dat de multimeter geschikt is voor de specifieke metingen die je wilt uitvoeren (bijv. spanning, stroom, weerstand).
 • Lees altijd de handleiding zorgvuldig door om vertrouwd te raken met de functies en beperkingen van het apparaat.
 • Gebruik de juiste meetkabels en zorg ervoor dat ze in goede staat zijn om nauwkeurige metingen te garanderen en risico's te minimaliseren.
 

Waarom de multimeters van Display Elektronica?

 

De multimetercategorie op Display Elektronica biedt een uitgebreide selectie van hoogwaardige meetinstrumenten die voldoen aan de behoeften van zowel professionals als hobbyisten. Met diverse modellen beschikbaar, variërend van eenvoudige analoge multimeters tot geavanceerde digitale en True RMS-modellen, is er voor elke toepassing een geschikte multimeter te vinden. Bezoekers van de website kunnen vertrouwen op de kwaliteit en betrouwbaarheid van de aangeboden producten, ondersteund door gedetailleerde productbeschrijvingen en technische specificaties.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.